Elektrėnų turizmo informacijos centras

Freskos muzikos koncertų ciklas | KAROLIS ŠARKUS INTERNATIONAL QUINTET

Koncertai

Karolis Šarkus — jaunosios Lietuvos džiazo kartos saksofonistas, kompozitorius ir aranžuotojas. Gyvenęs ir studijavęs Nyderlanduose, JAV, šiuo metu atlikėjas reziduoja Lietuvoje. Karolis, apibūdinamas kaip įvairiapusiškas ir techniškas saksofonistas, aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir Europoje su grupėmis Brave Noises, Collaborative Jazz Septet, kuriai vadovauja, BIX bei kitomis. Karolis gali pasigirti laimėjimais konkursuose, pastarieji —  2021 m. laimėtas bene svarbiausias Italijoje džiazo solistų konkursas Premio Internazionale Massimo Urbani ir ką tik užimta pirmoji vietą III-ajame Baltijos šalių jaunųjų kompozitorių konkurse.

Karolio diskografijoje — 11 albumų, iš jų vienas, kaip lyderio, debiutas — 2021 metais su tarptautine grupe įrašytas “Palette of Feelings”. Koncerte bus pirmą kartą gyvai pristatoma muzika iš šio albumo, išleisto karantino metu. Programoje taip pat skambės ir naujos Karollio kompozicijos. Specialiai šiai progai iš Amsterdamo atvažiuoja grupė, su kuria saksofonistas ir įrašė “Palette of Feelings”.

“Puikiai išmanydamas tradicinio džiazo kalbą, o tarp savo įkvėpėjų minintis Robertą Glasperį, Christianą Scottą, Theo Crokerį, Chicką Corea, Herbie Hancocką, Snarky Puppy, Chrisą Dave‘ą ir kt., K. Šarkus nebando čiuožti retro muzikos banga, atkartodamas primirštus praeities skambesio kanonus, ar stačia galva nerti į Lietuvoje įprastus laisvojo džiazo verpetus. Priešingai, jis ieško būdų, kaip tradicinio ir fusion džiazo flagmanų palikimą priversti skambėti naujai, praturtinti jį netradicinėmis instrumentuotėmis ir įtraukti dalelę lietuviškumo į pasaulinį džiazo lobyną.” (Vitalijus Gailius, mic.lt)

Daugiau informacijos apie “Palette of Feelings” — https://sarkus.lt/albumas

Koncertą dalinai remia Asociacija LATGA.